EPDM

Rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekkingen. Het verwerkingsgemak van EPDM sluit perfect aan bij de marktontwikkelingen rondom brandveiliger werken bij dak details en complete dak systemen. 

Het lichte gewicht en de ongelimiteerde flexibiliteit van Royal EPDM maken het mogelijk om een dak in één keer en met één membraan waterdicht af te werken. Noodzakelijke naadverbindingen, zoals bij door- en afvoeren, worden waterdicht afgewerkt met Royal Multi Contactlijm en Royal Multi Seal. 

Royal EPDM wordt eenlaags toegepast in een losliggend geballast systeem of in een gedeeltelijk of volledig gekleefd systeem. Voor de verlijming van gekleefde systemen zijn drie typen lijm beschikbaar: Royal EPDM Hechtlijm, Royal Multi Spuitlijm en Royal Multi Spuitlijm Plus. Beide lijmsystemen garanderen een sterke duurzame aanhechting op de ondergrond.  Royal EPDM Hechtlijm wordt direct uit het blik in rilvorm aangebracht op de ondergrond. Vervolgens wordt de membraan in de lijm gedrukt. Deze werkwijze is bij uitstek geschikt voor kleinschalig dakwerk. Royal Multi Spuitlijm (Plus) wordt aangebracht op zowel de ondergrond als de membraan. De relatief korte droogtijd en snelheid van aanbrengen zorgen voor een aanzienlijke besparing op de arbeid. 

De unieke eigenschappen maken de EPDM bij uitstek geschikt voor groen- en gebruiksdaken. Royal EPDM is worteldoorgroeibestendig en de naadverbindingen die via hot bonding tot stand zijn gekomen, zijn voorzien van FLL-keur.